Om oss

Sedan 1982 har vi haft labrador och av typen ”dual-purpose” . Vårt stora intresse för labradoren har lett till att vi drar igång en småskalig uppfödning under våren 2017.

Vi jobbar med att meritera våra hundar i olika discipliner.

Marie Ahlqvist
Sedan 1966 har hund- och hästintresset funnits hos Marie. Den första egna hunden var taxen Timmy, en underbar hund och en härlig ras. Taxen följdes av Labrador Retriever och 1982 hämtades den första hunden hem, Kamrats Lovisa. En fantastisk hund som ledde in Marie på rasen och som hon sedan har hållit fast vid.

Marie har sedan 20 år tillbaka arbetat med ledarskap i roller som chef och projektledare.  Lärande har alltid legat Marie varmt om hjärtat och sedan 1998 har hon också arbetat inom olika utbildningsinstanser och organisationer med pedagogik, att lära ut. Intresset för hur team bildas och hur vi själva kan påverka vårt ledarskap ledde till att Marie år 2006 utbildade sig till coach.

Inom Labradorklubben Östergötland har Marie tillsammans med Per under många år hållit viltspårkurser. För Labradorklubben har Marie även hållit jaktlydnadskurser och varit drivande i samträningar för klubbens medlemmar.

Intresset för labradorens förmåga att nosa rätt på saker och ting ledde till att Marie utbildade sig inom specialsök. Sedan 2013 är Marie certifierad provledare inom SSRK och Marie har jägarexamen inkl högviltsprov. Marie är diplomerad hundinstruktör inom SSRK.

Per Persson
Per har ett genuint hundintresse sedan över 50 år tillbaka. Ett antal olika raser har varit kompisar i lydnadsring och spårskog men vännen från tonåren, schäfern Heff, är den som satt djupast spår. Regionens brukshundsklubbar var den naturliga hemvisten i många år och en gisten hundpulka påminner även om en period med snörika vintrar då man kunde susa fram med en draghund på östgötaslätten.

På senare år har intresset väckts för Labradoren och dess mångsidighet. Främst tränar Per viltspår och apportering och Per har under många år varit en omtyckt instruktör i viltspårkurser vid Labradorklubben Östergötland. Per har nyligen utbildat sig i hundens nosarbete med specialsök och vattensök och han har nu en aktivt arbetande hund inom detta område. En jägarexamen kunde Per lägga till sina meriter våren 2014.

Genom sin yrkeskarriär har Per en gedigen erfarenhet från ledarskap och teamutveckling. Ett intresse för yrkesmässig utveckling av individen har alltid gått hand i hand med intresset för utveckling av teamet förare/hund.

Vill du kontakta oss kan du maila på info(at)ahpex.se eller ringa 013-103910